My Playlist!

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Bloggo-Tips!♥

Γειααα σας girlzz! Στη σημερινή αναρτησούλα θα σας δείξω μερικά tips & συμβουλές για νέες bloggers! Μην ξεχνάτε να αφήνετε σχόλια & να βαθμολογείτε! Για δούμε λοιπόν... ;)

 
 

1)Επέλεξε μια θεματολογία για να γράφεις (ομορφιά, μόδα, ταξίδια, reviews) και για ποιον τύπο αναγνώστη πρόκειται (κορίτσια, αγόρια, εφήβους, ενήλικες, παιδιά). Ποτέ μην επιλέξεις ένα θέμα το οποίο εσύ απλά νομίζεις ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων, την ίδια στιγμή που εσένα δεν σε ενδιαφέρει, μόνο και μόνο για να πάρεις προβολές. Έτσι θα χάσεις τον αρχικό σκοπό σου, αλλά μιας και θα γράφεις για κάτι που δεν σε ενδιαφέρει καν, θα βαρεθείς και θα κλείσεις το μπλογκ σου! Τι κρίμα! :'(

2)Φυσικά, διαμόρφωσε το μπλογκ σου όπως εσύ το έχεις φανταστεί! Μπορείς να πάρεις ιδέες και από άλλα μπλογκς! Από εκεί και μετά όμως, be original!

3)Το πιο βασικό: γράφε! Γράψε για θέματα που σε ενδιαφέρουν, και πιστεύεις πως ενδιαφέρουν και τους αναγνώστες σου! Προσοχή όμως: Μην ξεφεύγεις! Ας πούμε, τον κόσμο δεν τον νοιάζει τι φαγητό έφαγες την προηγούμενη Τετάρτη ή τα λαμπεροφανταστικοπέροχα παπούτσια που αγόρασες στις εκπτώσεις! Γράψε για το ταξίδι στη Σαντορίνη που πήγες αυτό το Καλοκαίρι, για το ακριβό restaurant που επισκέφτηκες με την κολλητή σου το περασμένο σ/κ, για το νέο σου διαμέρισμα στην καρδιά του L.A.... :D -kidding!

4)...Και φυσικά μην ξεχνάς να βάζεις και 2-3 εικονίτσες στις αναρτήσεις σου! Εσένα θα σου άρεσε να διαβάζεις ένα σκέτο κείμενο με μια συνηθισμένη μουντή γραμματοσειρά;

5)Καλοσώρισε τους αναγνώστες σου λέγοντας κάτι του τύπου: "Hi παίδες! Σας έλλειψα;" ή  "Αλόχα από την εξωτική Αθήνα" ή "Γεια σας κορίτσια! Τι μου κάνετε;"

Αποτέλεσμα εικόνας για girly things6)"Η υπομονή είναι αρετή" είπε κάποτε ένας μεγάλος φιλόσοφος! Έι, ποιος είπε πως αυτό δεν ισχύει και για το blogging?! Μην περιμένεις μεγάλη επισκεψιμότητα ή πολλά σχόλια και αναγνώστες από την πρώτη στιγμή (εκτός και αν είσαι κάτι σαν την Kim Kardashian ;Ρ)! Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει! (Σας τρέλανα με τις παροιμίες σήμερα! ;D)

7) Βάζε quotes στα posts σου! Π.χ. κάτι που είπε ένας μεγάλος  επιστήμονας (anyone who has never made a mistake has never tried anything new - Einstein) ή κάτι που είπε κάποιος διάσημος (never give up on something you love - Ariana Grande). Hey, γιατί δεν φτιάχνεις το δικό σου quote? (ΙΔΕΑ ;)!!!)

8)Γράφε συχνά! Και όταν λέω συχνά ΟΧΙ κάθε μέρα, αλλά συχνά! (2-3 φορές την εβδομάδα). Αλλά μην αφήσεις κανένα μήνα μέχρι να ξαναγράψεις! Nope!

9)Επισκέψου και ιστολόγια άλλων χρήστων, αλλά με την ίδια θεματολογία με το δικό σου! Έτσι θα πάρεις ιδέες για αναρτήσεις, μορφολογία κ.λπ.. Πολύ χρήσιμο!

A few "Don'ts!"

1.Μην αντιγράφεις ποτέ αναρτήσεις άλλων bloggers! Δεν ξέρεις την αντίδραση του άλλου άμα μάθει πώς τον αντιγράφεις (προβλέπω να σε κυνηγάει με καμιά σκούπα για τον επόμενο αιώνα (:P kidding!). Παρόλα αυτά, άμα το κάνεις φρόντισε να αναφέρεις το όνομα του μπλογκ ή του μπλογγερ (ή καλύτερα και τα 2) από όπου πήρες το μπλογκ!

2.ΠΟΤΕ μην αντιγράψεις τη μορφολογία άλλου μπλογκ! Φαντάσου την αντίδραση ενός μπλογγερ που επισκέπτεται το μπλογκ σου και συνηδητοποιεί πώς είναι ΟΛΟΙΔΙΟ με το δικό του! Μα πώς έγινε αυτό;;; Καταλαβαίνεις τι εννοώ έτσι; Δε χρειάζεται καμιά απολύτως εξήγηση, νομίζω!

3) Μη γίνεσαι βαρετή, μην ξεχνάς τόνους, μην κάνει ορθογραφικά και ΜΗΝ χρησιμοποιείς συνέχεια τις ίδιες λέξεις! Νομίζω τα λέγατε κάποτε, στο Δημοτικό, στη Γλώσσα (όποιος πρόσεχε ;Ρ)

Extras που θα κάνουν το μπλογκινγκ μακράν πιο διασκεδαστικό!

1)Αν έχεις δικό σου λάπτοπ, το οποίο χρησιμοποιείς για να γράφεις τις αναρτήσεις σου, κόλλησε πάνω του αυτοκόλλητα, γκλίτερ, σχέδια και τέσπα, διακόσμησέ το όπως σε σένα αρέσει!

2)Γράφε για το πώς πέρασες μια μέρα σου (π.χ. πιτζάμα πάρτυ με τις besties σου! Ή μια μέρα στο εμπορικό κέντρο!) Θα διασκεδάσεις περιγράφοντας την ημέρα σου, και θα την έχεις φυλαγμένη και στο μπλογκ σου για να μην την ξεχάσεις ποτέ! (κάτι σαν ημερολόγιο!)


Τέλος, άνοιξε σελίδες στα Social media (instagram, Facebook, we heart it) ώστε να διαφημίζεις το μπλογκ σου!

Αυτά είχα να σας πω! Αφήστε σχόλιο!Τώρα ββ και μην ξεχνάτε...
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου